EARLY START програма за ран упис 2023/2024

Запишете се помеѓу првите и добијте уште поголеми бенефиции.

 • обезбедено место на факултетот по Ваш избор*
 • ран пристап до Е-учење
 • подготвителни онлајн консултации
 • ексклузивен пристап до онлајн работилници од областа на факултетот кој ќе го изберете

*доколку кандидатот положи државна или меѓународна матура и ги исполнува другите услови за упис на МСУ.

Следете не на социјалните мрежи
early-start-v2-large-2022
demo-attachment-1097-Group-917
demo-attachment-1098-Mask-Group-2
ellipse-red-backgr
ellipse-red-semi-transparent

Чекор 1: Одберете го факултетот кој Ви се допаѓа.

Информирајте се. Разгледајте ја нашата веб страница и одберете го факултетот кој Ви се допаѓа.

Слободно можете да поразговарате со нашите вработени од Центарот за кариера за да бидете сигурни дека сте на вистинскиот пат. За да закажете консултации контактирајте не на upisi@msu.edu.mk.

Разговарајте со Вашите родители/професори околу Вашиот избор. Дали професијата која ја одбирате е онаа која сакате да ја работите?

Одлично место за студирање

Меѓународен Славјански Универзитет

Сигурно место

Преку програмата Early Start можете да бидете сигурни дека Вашето место на факултетот е обезбедено. Секако, доколку кандидатот положи државна или меѓународна матура и ги исполнува другите услови за упис на МСУ. 

Е-учење на дланка

Со Early Start веднаш добивате пристап до Е-учење заедно со инструкции за користење. Можете да ги разгледате материјалите кои ќе ги користите при студиите. 

Онлајн консултации

Early Start за сите кандидати овозможува онлајн консултации во врска со факултетот, начинот на студирање итн.  

Онлајн работилници

За кандидатите запишани преку Early Start програмата МСУ обезбедува бесплатни работилници на теми поврзани со факултетот на кој студентот ќе се запише. 

Направете вистински избор!

2

Модерни кампуси

19

Години постоење

Нашите студенти за МСУ

Какво е нивното искуство на МСУ

demo-attachment-1098-Mask-Group-2
Професорите и самиот факултет воопшто, ги надминаа моите очекувања. Тајната на постигнувањето повеќе е во тоа дека треба да започнете од некаде. Затоа водејќи се од желбата да постигнам многу, мојот избор беше МСУ.
jovana-mihaela-cingar
Јована Михаела Цингар
Факултет за психологија,
Со добар тим на професори и добро организирана работа на МСУ има можност да се стекнат знаења и искуства кој ќе придонесат за овозможување на посакуваната цел во вашиот живот. Драги матуранти, доколку го изберете МСУ вие сте на вистинскиот пат кон вашата иднина.
angela-chagorska
Ангела Чагорска
Факултет за безбедносно инженерство
mask-group-3
Како трансфер студент можам да потврдам дека она што ме следувало претходно како студент го немав, а на МСУ го добив. Подразбирам, достапност на професори/асистенти, менторството како единствен начин на комуницирање со студентите, достапност на студентската служба и во време на пандемија, е-библиотека...
Bojan-Dimeski
Бојан Димески
Факултет за правни науки

Услови за користење на Early Start програмата

 1. Кандидатите аплицираат исклучиво со пополнување на формата дадена на оваа страница.
 2. При аплицирањето кандидатите уплаќаат 3000 денари за обработка на документите.
 3. Уплатените 3000 денари ќе бидат пресметани како уписнина за избраниот факултет на кандидатот и со тоа одземени од вкупните трошоци за студирање.
 4. Програмата важи само за упис на додипломски студии.
 5. Кандидатите кои аплицираат може да се во завршна година од средно образование или пак да имаат завршено средно образование без разлика на годината на завршување.
 6. По аплицирањето кандидатите ги испраќаат потребните документи на upisi@msu.edu.mk.
 7. Кандидатите по аплицирањето преку оваа страница треба да потпишат преддоговор за студирање во кој ќе бидат содржани сите услови за студирање.
 8. За да можат да склучат договор за студирање кандидатите ќе имаат обврска да положат државна или меѓународна матура.
 9. Аплицирањето преку оваа страница е конечно и доколку кандидатот се откаже од студирањето, уплатените средства не можат да бидат вратени.
 
 

Апликација Early Start

уписнина на Факултетот по Ваш избор
3000 денари
 • Уписнина за избраниот факултет
 • Ран пристап до Е-учење
 • Подготвителни онлајн консултации во мај 2023
 • Ексклузивен пристап до онлајн работилници од областа на факултетот
ОНЛАЈН

Обезбедете го Вашето место до 31 мај!

Не чекајте Вашето место да се пополни. Early Start програмата ќе трае до 31 мај 2023 и важи само за онлајн апликации. 

Бидете еден чекор пред другите. Започнете со подготовките уште веднаш. 

 
 

Чекор 2: Аплицирајте.

Доколку насоката која ја одбравте Ве води кон професијата од Вашите соништа, тогаш сторете нешто во врска со тоа! Откако ги собравте сите потребни информации, време е за онлајн аплицирање.

Пополнете ја апликацијата, направете ја уплатата и Вашите податоци ќе бидат доставени до Службата за студентски прашања.

Со тоа, Вие го резервирате Вашето место.

 
 

Податоци за наплата

Македонија

Вашата уплата

Производ Вкупно
Early Start MSU 2023  × 1 3,000.00 ден
За плаќање 3,000.00 ден
Вкупно 3,000.00 ден
 • Безбедно онлајн плаќање со кредитна картичка.

Вашите лични податоци ќе се користат за обработка на вашата нарачка, поддршка на вашето искуство низ целата веб-страница и за други цели опишани во нашата политика за приватност.

Чекор 3: Испратете ги документите.

По пополнување на апликацијата испратете ги скенирани потребните документи за упис до Службата за студентски прашања на upisi@msu.edu.mk

Листа на документи:

 • Диплома за положена државна или меѓународна матура. (Матурантите од 2019/2020 и 2021/2022 година не го доставуваат овој документ);
 • Свидетелства од сите 4 години средно образование (Матурантите од 2023 година доставуваат свидетелства за првите три години);
 • Извод од матична книга на родените;
 • Државјанство и
 • мала фотографија во боја (за документи)
 
 

Чекор 4: Очекувајте да Ве контактираме.

Сега, кога веќе сè Ви е подготвено, Службата за студентски прашања ќе ги обработи сите документи и ќе изготви Преддоговор за студирање.

Во рок од неколку денови ќе бидете контактирани за да се договорите за термин за да го комплетирате уписот и да го потпишете Преддоговорот за студирање.

 
 

Ви требаат повеќе информации?

Закажете онлајн консултации со нашите вработени.

Испратете порака на upisi@msu.edu.mk, наведете го Вашиот телефонски број и ние ќе Ве побараме!
Loading...

Процесирање на нарачка...

Ве молиме почекајте додека да заврши процесирањето...

Please wait while we redirect you...